FB pixel TP pixel
Disney Plus

Disney Plus

Po dlouhých odkladech dorazila služba Disney+ do Česka 14. 6. 2022. Přináší za jednu cenu nové i staré filmy a seriály značek jako Marvel, Star Wars, Pixar, Disney a mnoha dalších. Valná většina pořadů má české titulky či český dabing.

22. 6. 2023 18:30 | Online
Disney+
Jen do 27. září za 69 Kč/měsíčně na první 3 měsíce.
Agatha: Za vším schovaná, Království Planeta opic a další tituly pro děti i dospělé.
Reklama

Co je Disney plus

Disney+ je online videpůjčovna, pro kterou si zaplatíte měsíční předplatné a máte přístup do archivu zhruba 1 700 filmů a seriálů, které patří společnosti Walt Disney Pictures. Pořady si můžete pustit kdy chcete, kolikrát chcete a kde chcete (mobil, tablet, televize), aniž byste museli platit více. Jediné, co potřebujete, je připojení k internetu, email a platební kartu přes kterou budete platit a pak už jen zařízení, kde budete filmy a seriály přehrávat. Disney+ tedy funguje prakticky stejně jako třeba Netflix nebo HBO Max, jen nabídka pořadů je jiná. Služba je spuštěna od 14. 6. 2022 v České republice.

Disney+ dabing a titulky

Jedním z neoficiálních důvodů odkladu spuštění v Česku byla podle všeho snaha mít co nejvíce seriálů a filmů opatřených českých dabingem či titulky. Disney na rozdíl od Netflixu či Amazon Prime Video vstupuje na trhy jen když má opravdu co nejvíce věcí v lokální verzi, minimálně chce titulky a kde je to možné a vhodné, tak i dabing. Takže se od začátku se můžete těšit, že je naprostá většina věcí na Disney+ opatřená minimálně českými titulky (filmy, animáky) a mnoho také s českým dabingem, čekáme také na postupné přírůstky. Můžete se podívat, jak tituly přibývají - s dabingem a s titulky.

Disney+ vs HBO vs Netflix

Nabídka Disney+, HBO GO/Max a Netflix se u nás podobně jako v dalších zemích světa nebude až na výjimky překrývat. Disney+ bude nabízet jen svoje filmy, seriály a dokumenty, které nebude chtít pustit na konkurenční streamovací platformy. Netflix nabízí kromě svých pořadů také mnoho přejatých a zakoupených filmů a seriálů, které budou postupně přicházet a odcházet, není vyloučeno, že se budou střídat s HBO Max. To se týká především filmů a seriálů, které aktuálně nemají silnou konkurenční platformu, tedy typicky věci studií Universal (Rychle a zběsile, Jurský park), Paramount (Star Trek, Mission Impossible) či Sony (Spider-Man). Z hlediska počtu pořadů povede stále Netflix (více než 7.000), Disney+ a HBO Max by měly mít zhruba něco mezi 1 500 a 2000 titulů. Cenově se služby pohybují na stejnou, ale cena 199 Kč za měsíc platí u Netflixu pouze pro nejlevnější variantu, u Disney+ a HBO Max je tato cena platná aktuálně pro všechny.

Disney plus vs Disney Channel

V České republice funguje už delší dobu placená televizní stanice Disney Channel, kterou si můžete zaplatit přes některého z internetových či satelitních operátorů. Ta funguje jako klasická televize, tedy celý den dle televizního programu vysílá především dětské seriály značky Disney. Na rozdíl od Disney Channel, služba Disney+ funguje jako online půjčovna, jednak si službu budete moci předplatit napřímo sami a pak si i sami vybírate, na co koukat. Zatím pro Česko není sestavená nabídka, která by kombinovala obě dvě předplatné, ve vybraných zemích v zahraničí existuje. Zároveň už ale v některých zemích, které mají Disney+ delší dobu, vysílání Disney Channel končí. Pro Česko zatím žádné takové informace nebyly poskytnuty.

Walt Disney Company

Vlastníkem služby Disney+ je Walt Disney Company, pod kterou spadají různé další menší společnosti a značky, ze kterých obsah Disney+ hojně žije. Walt Disney Company vlastní značky jako Marvel (Marvel Studios, Marvel Comics), Pixar, Disney Animation, National Geographic, Star Wars (Lucasfilm), převzala také konkureční studio 20th Century Fox (dnes pouze 20th Century) včetně podznaček jako Searchlight Pictures (dříve Fox Searchlight). Walt Disney Company také vlastní další streamovací služby jako Hulu (dostupná pouze v USA a Japonsku), ESPN+ (USA) či Star+ (Jižní Amerika), dále televizní stanice jako ABC, FX, nikoliv však televizní stanici FOX (ta stále patří Rupertu Murdochovi). Pod Walt Disney Company také patří zábavní parky Disneyworld a Disneyland rozeseté po celém světě.

 Tomáš Vyskočil
Tomáš Vyskočil
25 let píšu o filmech, dělám o nich weby a stále mě to baví.
Disney začal blokovat sdílení hesel jako Netflix. Požaduje výrazný příplatek
Disney začal blokovat sdílení hesel jako Netflix. Požaduje výrazný příplatek
26.09.2024 17:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služba Disney Plus po vzoru Netflixu zahájila tažení proti sdílení hesel. Akce se právě rozběhla ve Spojených státech, Česko by mělo následovat v nebližší době.

Disney+ láká na rekordně nízkou zaváděcí cenu. Vábí před velkým zdražením
Disney+ láká na rekordně nízkou zaváděcí cenu. Vábí před velkým zdražením
13.09.2024 17:30:00 | Streaming novinky

Jak jsme psali před pár týdny, služba Disney+ se v zahraničí rozhodla pro své páté výročí od spuštění dát opět nové ceny. A tentokrát se to týká i Česka. Ještě před novými cenami, které pro někoho zlevní a pro někoho zdraží (vážně) ale dochází k rekordní slevové akci.

Disney+ u nás opět mění ceny. Zdražuje i zlevňuje
Disney+ u nás opět mění ceny. Zdražuje i zlevňuje
23.08.2024 10:00:00 | Streaming novinky

Co se dalo předpokládat na základě zpráv ze zahraničí, to letos na podzim nastane také u nás. Disney+ opět mění ceny, a to hned dvojím způsobem. Zavádí levnější tarif, který bude s horší kvalitou obrazu a zvuku. Standardní tarif naopak zdraží, nechá mu plnou kvalitu a další funkce.

Disney omezí sdílení účtů v Česku i blokaci reklam. Nové podmínky platí od září
Disney omezí sdílení účtů v Česku i blokaci reklam. Nové podmínky platí od září
31.07.2024 17:20:00 | Streaming novinky

Služba Disney Plus oznámila předplatitelům změny ve smluvních podmínkách, které jasně naznačují, jakým směrem se platforma hodlá do budoucna vydat. Po vzoru Netflixu nás skutečně čeká omezování sdílení hesel, reklamní tarify a rušení účtů, které reklamu začnou blokovat.

Peklo mrzne. Konkurence Netflixu spojuje síly, chystá výhodnější ceny
Peklo mrzne. Konkurence Netflixu spojuje síly, chystá výhodnější ceny
09.05.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Zatímco Netflixu se povedl husarský kousek s tím, když donutil dosud neplatící uživatele k přechodu na vlastní předplatné, ostatní streamovací platformy bojují s tím, že mají menší množství obsahu, zároveň ale zdražují. Nyní tak Disney Plus a (HBO) Max spojují síly v rámci bundlů pro USA.

Disneyho navoněná bída. Růstem předplatitelů maskuje masivní problémy a akcie padají
Disneyho navoněná bída. Růstem předplatitelů maskuje masivní problémy a akcie padají
08.05.2024 11:20:00 | Streaming novinky

Další z velkých hollywoodských hráčů vypustil výsledky za uplynulý kvartál a vzhledem k tomu, že se jednalo o konglomerát Disney, bylo to hodně sledované. Největší haló se točilo kolem streamovací služby Disney+, která s velkou pompou konečně oznamuje kvartální zisk (konkrétně 47 milionů dolarů), a to poprvé od svého spuštění v roce 2019.

Marvel a Star Wars celý den. Disney chystá nekonečné kanály, cílí na nerozhodné diváky
Marvel a Star Wars celý den. Disney chystá nekonečné kanály, cílí na nerozhodné diváky
17.04.2024 15:50:00 | Streaming novinky

Podle nejnovějších zpráv se streamovací platforma Disney Plus chystá obohatit svou aplikaci o novou službu. Ta by měla pomoci nerozhodným divákům a bude po vzoru tradiční televize či kabelovky pouštět kontinuálně pořady ze světa Star Wars a Marvelu.

Disney Plus zakáže sdílení hesel ještě letos. Šéf studia odhalil časový plán
Disney Plus zakáže sdílení hesel ještě letos. Šéf studia odhalil časový plán
08.04.2024 15:15:00 | Streaming novinky

Před dvěma měsíci se společnost Disney po vzoru Netflixu definitivně rozhodla bojovat se sdílením hesel. Šéf Disneyho Bob Iger nyní prozradil, kdy si bude divák za sledování účtu mimo domácnost muset připlatit.

Disney v totální krizi: Zdražení streaming nespasilo, Marvel změní plány, do kin půjde Moana 2
Disney v totální krizi: Zdražení streaming nespasilo, Marvel změní plány, do kin půjde Moana 2
08.02.2024 9:40:00 | Streaming novinky

Neradostné zprávy aktuálně přednesl šéf Disney, Bob Iger, v pravidelném kvartálním reportu pro akcionáře. Počtvrté z posledních pěti čtvrtletí klesl počet předplatitelů služby Disney+, tentokrát o 1,3 milionů účtů na hlavních trzích. Na vině je zdražení i menší porce novinek. Proto Iger ohlásil spoustu nových titulů pro následující roky.

Disney Plus zakazuje sdílení hesel. Inspiruje se Netflixem a můžeme si za to sami
Disney Plus zakazuje sdílení hesel. Inspiruje se Netflixem a můžeme si za to sami
07.02.2024 17:35:00 | Streaming novinky

Společnost Disney se definitivně rozhodla udělat krok kupředu v boji proti lidem, kteří sdílí hesla ke streamovacím službám Hulu a Disney Plus. Pro nové uživatele v USA již platí nové podmínky, na stávající dopadne změna od 14. března. Do Česka by restrikce měly dorazit ještě letos.

Disney čelí totálnímu rozvratu. Vrací se zneuznaný šéf, který nenávidí současný Marvel
Disney čelí totálnímu rozvratu. Vrací se zneuznaný šéf, který nenávidí současný Marvel
04.01.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Disney v posledních letech nezažívá nejlepší období. Společnost sice aktuálně znovu vede Bob Iger, teď se ale k firmě začíná vracet i jeden z předchozích výrazných manažerů Ike Perlmutter. Ten má s Igerem nevyřízené účty a některé zdroje ho označují za šovinistu a rasistu, který nesnáší šéfa Marvelu Kevina Feigeho. Podaří se mu znovu usednout do sedla a rozvrátit společnost, v níž má miliony dolarů?

Disney+ konečně roste počet předplatitelů. Přesto zvažuje výprodej filmů i seriálů
Disney+ konečně roste počet předplatitelů. Přesto zvažuje výprodej filmů i seriálů
09.11.2023 11:10:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých hráčů, konglomerát Walt Disney, reportuje aktuálně kvartální výsledky. A překonal všechna očekávání - počet předplatitelů Disney+ narostl, příjmy se daří navyšovat také, náklady zmenšovat a ztráty umazávat. Šéf Robert Iger se vyhnul pořádnému problému, ale v očišťování společnosti zdaleka nemá vyhráno.